Materiaalkeuze

Brons
Uiterst duurzame metaalsamenstelling. Bij brons denken wij vaak aan robuuste beelden, maar het is juist uitermate geschikt om hele fijne open structuren mee te maken. Brons wordt gegoten in een mal.
 
Alle te bedenken steensoorten
Van speksteen tot marmer
 
Glas wordt met name gekozen omdat het licht doorlaat. Het kan gebruikt worden in een platte, doorzichtige vorm. Maar door glas te smelten kan het ook verschillende vormen, patronen en kleuren aannemen.
 
Keramiek
Wanneer keramiek gebruikt wordt voor een grafmonument gebruikt men weersbestendige klei. Deze wordt afgebakken en geglazuurd. Keramiek staat toe zeer diverse vormen en kleuren te maken. Een monument van keramiek heeft een zachte uitstraling.
 
Hout
Hout heeft een natuurlijke, warme en unieke uitstraling. De duurzame houtsoorten (bijvoorbeeld eiken) zijn geschikt als materiaal voor een gedenkteken. Onbewerkt hout zal in de loop van de tijd verweren en kan symbolisch passen bij het rouwproces.
 
Foto’s
Het verwerken van een foto is goed te combineren met de verschillende materialen. Een foto in glas kan gebrand worden of als folie bewerkt worden. In brons kan het in reliëf gegoten worden. Foto’s kunnen ook in kunststof verwerkt worden. Of keramisch verwerkt worden in een tegel (in verschillende vormen).
 
Mozaïek
Mozaïek is niet zozeer een materiaal, als wel een techniek. Het kan uit verschillende materialen samengesteld worden op verschillende ondergronden. Een mozaïek biedt de mogelijkheid met veel kleur en patronen te werken.